Sie sind hier: Startseite Aktuellmeldungen Kollektionen Alle FIW-Aktuellmeldungen

Alle FIW-Aktuellmeldungen

16.03.2021

Call for Participation: Is there an African University?

The workshop „Is there an African University?“ takes place from 15 to 16 July 2021 in a hybrid format.

12.03.2021

DAAD-Visiting-Professorships

The Forum Internationale Wissenschaft invites applications for Visiting Professorships „Internationalization of Higher Education in Times of Global Crises“ (full-time, for 6 months within the period from 1 October 2021 until 30 September 2023, funded by the German Academic Exchange Service DAAD).

04.03.2021

Digitalization Project Complete: British Library Publishes Digitalized Archive of the Iglesia Filipina Independiente (Dept. f. Religion Studies)

The Endangered Archive Programme of the British Library has financed a digitalization project conducted by Prof. Dr. Adrian Hermann with support of the research and digitalization assistants Emyrrh Breccio Y. de Jesus, Ace Lawrence A. Antazo, and Philipp Kuster. Since 2015 the team has been working on a digitalization of the historical sources of the archive of the Iglesia Filipina Independiente in the Philippines.

02.02.2021

03.02. Socio-Ecological Metamorphosis in Praxis / Interactive Panel

Our lecture series on 'Ecology and the Metamorphosis of Modern Society' is coming to a close on Wednesday February 3 between 6 and 8 pm CET with a panel discussion on 'Socio-Ecological Metamorphosis in Practice'.

21.01.2021

FIW Working Paper No. 13 published

The FIW working paper No.13 by Ariane Kovac on evangelical communities in Ayacucho, Peru, was published. The working paper can now be downloaded as PDF.

21.01.2021

27.1. Anthropocene Islands: A Critial Agenda for Ontopolitics in the Anthropocene (Perspektiven der Moderne)

The next evening of the series "Ecology and the Metamorphosis of Modern Society" takes place on Wednesday, January 27. David Chandler (University of Westminster) and Jonathan Pugh (Newcastle University) will give a lecture on "Anthropocene Islands: A Critial Agenda for Ontopolitics in the Anthropocene".

08.12.2020

Demokratie und Corona

Dr. Evelyn Moser wurde für das „heute journal“ zu den Schwierigkeiten demokratischer Politik unter der Bedingung der Corona-Pandemie befragt.

01.12.2020

09.12. Knowing and Managing Socio-Ecological Transformation: Urban Agriculture in London (Perspektiven der Moderne)

Am Mittwoch den 9. Dezember findet der zweite Abend der Reihe "Ecology and the Metamorphosis of Modern Society" statt. Prof. Dr. Jens Lachmund (Universität Maastricht) trägt zum Thema "Knowing and Managing Socio-Ecological Transformation: Urban Agriculture in London" vor.

17.11.2020

18.11. From climatic paradigm to socio-ecological metamorphosis? (Perspektiven der Moderne)

Am Mittwoch um 18 Uhr findet der Eröffnungsvortrag von Prof. Dr. Kaat Louckx und Dr. Damien Krichewsky in der neuen Vortragsreihe des FIWs 'Ecology and the Metamorphosis of Modern Society' statt.

11.11.2020

Warum Internationalisierung?

Der Vortrag "Internationalisierung und Diversität: Konkurrierende oder komplementäre Imperative?" von Prof. Dr. David Kaldewey ist jetzt als Video in FIW-to-go verfügbar.

23.10.2020

Start des FIW-Kolloquiums im Wintersemester 2020/21

Im FIW-Kolloquium präsentieren MitarbeiterInnen des FIW und andere WissenschaftlerInnen Aktuelles aus ihren Forschungsprojekten. Der erste Vortrag in diesem Wintersemester findet am 27. Oktober statt.

06.10.2020

Warum Internationalisierung?

In Kooperation mit dem International Office der Universität Bonn, findet am 5. und 6. Oktober am Forum Internationale Wissenschaft eine Konferenz zur Internationalisierung von Universitäten statt.

02.09.2020

Neuerscheinung: Hijacked: A Critical Treatment of the Public Rhetoric of Good and Bad Religion (hrsg. von L.D. Smith, S. Führding, A. Hermann)

Zu der vom 7.–11. Juni 2017 am FIW durchgeführten Konferenz "Hijacked! A Critical Treatment of the Public Rhetoric of ‚Good’ and ‚Bad’ Religion"